Η Patti Smith θα κυκλοφορήσει βιβλίο εμπνευσμένο από τον λογαριασμό της στο Instagram

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022 - 8:59 μ.μ.

Ο λογαριασμός της Patti Smith στο Instagram αντιπροσωπεύει μία ζωή αφιερωμένη στην τέχνη.

Η Patti Smith ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από τις αναρτήσεις της στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Το βιβλίο με τίτλο «A Book Of Days» θα περιλαμβάνει περισσότερες από 365 φωτογραφίες, οι οποίες θα αποτυπώνουν τη «ζωή της Smith εντός και εκτός δρόμου» κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Η Patti Smith, η οποία έγραψε την εισαγωγή για το «A Book Of Days», πρόκειται να πραγματοποιήσει μία ειδική περιοδεία για την παρουσίαση του βιβλίου, στην οποία θα παρουσιάσει μία σειρά από «τραγούδια και ιστορίες».

Το «A Book Of Days» θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

«Το 2018, χωρίς κανένα σχέδιο ή ατζέντα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια, η Patti Smith δημοσίευσε την πρώτη της φωτογραφία στο Instagram: το χέρι της με το απλό μήνυμα: “Γεια σε όλους!”», αναφέρεται στην περιγραφή του «A Book Of Days».

Γνωστή για τις λήψεις με την αγαπημένη της Land Camera 250, η Patti Smith άρχισε να δημοσιεύει εικόνες από το τηλέφωνό της, μεταξύ των οποίων πορτρέτα με τα παιδιά της, το καλοριφέρ της, τις μπότες της και τη γάτα της ράτσας Αβησσυνία, Cairo.

Οι ακόλουθοί της ένιωσαν άμεση ταύτιση με αυτά τα μικροσκοπικά παράθυρα στον κόσμο της Patti Smith, φωτογραφίες του καθημερινού της καφέ, των βιβλίων που διαβάζει, των τάφων αγαπημένων ηρώων – του William Blake, του Dylan Thomas, της Sylvia Plath, της Simone Weil, του Albert Camus.

Με την πάροδο του χρόνου, διαμορφώθηκε η συνεκτική ιστορία μίας ζωής αφιερωμένης στην τέχνη, και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ακόλουθοι ανταποκρίθηκαν στη μοναδική αισθητική της Smith μέσα από εικόνες που καταγράφουν τα πάθη, τις αφοσιώσεις, τις εμμονές και τις ιδιοτροπίες της.

«Πρωτότυπες σε αυτό το βιβλίο είναι οι vintage φωτογραφίες: μαργαριτάρια επετείων, το μπρελόκ μίας μητέρας και η κιθάρα Mosrite ενός συζύγου», σημειώνεται επίσης.

Το βιβλίο θα περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από το αρχείο της Patti Smith από τη ζωή στις περιοδείες και εκτός περιοδειών, σταθμούς τρένων, σκοτεινά καφέ, με ένα σημειωματάριο πάντα κοντά. Σε μια ευρεία αλλά και προσωπική καθημερινή καταγραφή, η Smith μοιράζεται αποσπάσματα από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα φέτος, η Patti Smith δήλωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει «ένα ακόμη άλμπουμ». Ο 11ος και τελευταίος ολοκληρωμένος δίσκος της ήταν το «Banga» που κυκλοφόρησε το 2012.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Που ξοδεύονται τα καταναλωτικά δάνεια

    Ο Πέτρος Κωσταντινίδης δημοσιογράφος στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ», εξηγεί την αυξητική τάση που παρατηρείται στα γρήγορα δάνεια και ποια έξοδα καλύπτουν τα νοικοκυριά με αυτά.

Weather&go!

  • Mon

    32°C

  • Tue

    36°C

  • Wed

    35°C

  • Thu

    32°C