Η ιστορία από την δημιουργία αυτής της πινακίδας είναι τόσο περίεργη, που αξίζει να την μάθουμε για να γνωρίσουμε και το πραγματικό της νόημα.

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 - 6:34 μ.μ.

Η ιστορία από την δημιουργία αυτής της πινακίδας είναι τόσο περίεργη, που αξίζει να την μάθουμε για να γνωρίσουμε και το πραγματικό της νόημα.

Πρόκειται για μία από τις πιο περίεργες και ιστορικές πινακίδες που υπάρχουν στον κόσμο. Για την ακρίβεια, «γεννήθηκε» στη Σουηδία και έγινε πολύ διάσημη καθώς υπάρχει σε πολλά τουριστικά σημεία σε όλο τον κόσμο.

Sweden road sign 2

Όντως, πρόκειται για ένα παλιό σουηδικό σήμα κυκλοφορίας που χρησιμοποιείται για να δείξει που βρίσκονται ορισμένα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος για να τα επισκεφθούν οι τουρίστες.

Η χρήση αυτή της πινακίδας είναι αρκετά διαδεδομένη στις σκανδιναβικές χώρες. Το σχέδιο της δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι εμπνευσμένο από το κάστρο Borgholm με τους τέσσερις πύργους στη Σουηδία.

Sweden road sign 4

Για αυτό τον λόγο, πέρα από την Σουηδία, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να την δείτε και στην Δανία, συχνά συνοδευόμενη από το όνομα της πόλης που βρίσκεται τοποθετημένη. Η πινακίδα μας δείχνει ότι κατευθυνόμαστε προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο συνήθως έχει ιδιαίτερη αξία λόγω της ομορφιάς του. Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση της συγκεκριμένης πινακίδας υποδηλώσει επίσης την παρουσία ερειπίων ή μνημείων με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα.

Το σύμβολο της πινακίδας είναι γνωστό ως Fornminne, ένα ιστορικό μνημείο, στη Σουηδία, ενώ στη Δανία το αποκαλούν Seværdighedstegn, μια λέξη που σημαίνει τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος. Και φυσικά, το συγκεκριμένο σύμβολο εντοπίζεται και σε εκατομμύρια υπολογιστές Apple σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Trump 'assassination' attempt: What we know about the suspect

    His known activity paints a mixed picture of his politics and he appears to have felt strongly about Ukraine's war effort. Also in this podcast: Germany introduces controls on all of its external borders, an American pastor held in a Chinese jail for 18 years is finally home, the BBC gets rare testimony from women in Iran who say they've been persecuted after posting on social media, and the big winners and losers at this year's Emmy awards.

Weather&go!

  • Mon

    28°C

  • Tue

    27°C

  • Wed

    27°C

  • Thu

    27°C

  • Fri

    26°C