Ποιοι είναι οι Έλληνες «Preppers» - Προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 - 11:28 μ.μ.

Καταφύγια, αποθήκες τροφίμων, φαρμάκων, επιβίωση στη φύση. Οι Έλληνες «Preppers», μια ομάδα ατόμων που προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή και απειλή, έχουν όλες τις εναλλακτικές αλλά και Plan A, B και Γ' σε περίπτωση ακραίων συνθηκών, όπως σεισμού, φωτιάς, πλημμύρας, πανδημίας, πολέμου, αλλά και πυρηνικής καταστροφής.

Κατά κάποιους «prepper» είναι κάποιος ο οποίος προετοιμάζεται ενεργά σε σενάρια οποιασδήποτε χειρότερης κατάστασης, όπως το… τέλος του κόσμου, εφαρμόζοντας τεχνικές επιβίωσης, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της αποθήκευσης. Άλλωστε, και οι Έλληνες Preppers δηλώνουν πανέτοιμοι να επιβιώσουν όταν έρθει το τέλος του κόσμου.

«Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μία κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου», είπε μέλος των preppers στον Alpha, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνωμοσιολογίες.

Ένα σπίτι... πυρηνικό καταφύγιο

Μεταξύ των Ελλήνων preppers, ο Μιχάλης Καλογεράκης από την Κρήτη, ο οποίος έχει δημιουργήσει στο υπόγειο του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο πυρηνικό καταφύγιο με τρόφιμα για πολλά χρόνια, νερό και προμήθειες για να επιβιώσει έως δύο χρόνια. «Είμαι έτοιμος για μία πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά, ιδίως το υπόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περίπτωση ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου

«Το πιο ακραίο σενάριο είναι η περίπτωση πολέμου. Το απευκταίο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρισκόμαστε ήδη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγοι δεν το γνωρίζουν», είπε άλλος Έλληνας prepper.

Πώς έγινε γνωστό το κίνημα

Το εν λόγω κίνημα δεν είναι κάτι καινούργιο. Μάλιστα, έγινε παγκόσμια γνωστό όταν το κανάλι National Geographic προέβαλε την εκπομπή «Doomsday Preppers», στην οποία παρουσιάζονταν άνθρωποι που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου.

Η κοινότητα των preppers έχει ακολούθους σε όλον τον πλανήτη, ενώ υπολογίζεται ότι το 20% των Αμερικανών συμμετέχει σε κάποια ομάδα προετοιμασίας.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    US and UK calling on Hamas to accept Israel's new ceasefire offer

    The Hamas delegation will return to Cairo with a written response

Weather&go!

  • Tue

    23°C

  • Wed

    23°C

  • Thu

    24°C

  • Fri

    26°C