40 λεπτά | Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024
Ας ξεκινήσουμε με κάποια νούμερα..
58,5 εκατομμύρια τόνοι απόβλητα τροφίμων από την πρωτογενή παραγωγή ως και τα νοικοκυριά (Το 50% προέρχεται από το σπίτι μας)
Κάθε άτομο πετάει περίπου 87-88 kg τροφίμων.
Οικονομικός αντίκτυπος : 132 δισεκατομμύρια ευρώ από την παραγωγή των τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια
11,5% του πληθυσμού είναι αντιμέτωποι με την επισιτιστική ανασφάλεια.
10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου προέρχεται λόγω της σπατάλης τροφίμων.
Τα νούμερα είναι τρομακτικά και όμως ''ΜΠΟΡΟΥΜΕ''
Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και σε εταιρικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να βοηθήσουμε στο να μειώσουμε αυτά τα νούμερα.
Τι δράσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση;
Ποια είναι τα επόμενα βήματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο;
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως καταναλωτές για την μείωση της σπατάλης τροφίμων;
Μαζί μας η Ντία Χωραφά υπεύθυνη έργου στην οργάνωση Μπορούμε μας παραχώρησε μια κατατοπιστική και εξαιρετική συνέντευξη για το θέμα της μείωσης της σπατάλης Τροφίμων.
Καλή μας ακρόαση και καλή μας απόλαυση.