All episodes

The food Processors

Επεισόδιο 13: Καλοκαίρι , παραλία και ασφάλεια τροφίμων

20 λεπτά | Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022

Και τώρα που το ελληνικό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει για τα καλά ..και οι παραλίες έχουν γεμίσει από τις υπέροχες φωνές μας.. ας δούμε τι λάθη κάνουμε στην παραλία και μπορούν να μας οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση. Τι λάθη κάνουμε όταν παίρνουμε από το σπίτι φαγητό για την παραλία; τι λάθη κάνουμε όταν αγοράζουμε προϊόντα και τα παίρνουμε στην παραλία; πως διαχειριζόμαστε το εμφιαλωμένο νερό ; Τα φαγητά δεν πρέπει να παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας για πάνω από 4 ώρες και αν είναι και εκτεθειμένα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί και 2-3 ώρες να είναι αρκετές.. Οι καταναλωτές πρέπει να επιλέγουν να αγοράζουν από χώρους όπου τα ψυγεία με αναψυκτικά ,νερά , παγωτά κ.α δεν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Οι καταναλωτές να επιλέγουν έτοιμα τοστ και σάντουιτς που διατηρούνται στο ψυγείο, εάν δεν παρασκευάζονται εκείνη την ώρα. Αυτές και άλλες πολλές συμβουλές για την ασφαλή κατανάλωση των τροφίμων το καλοκαίρι στην παραλία σε αυτό το επεισόδιο

Επεισόδιο 13: Καλοκαίρι , παραλία και ασφάλεια τροφίμων
The food Processors

-
Use the arrow keys to increase and decrease the volume, or space to toggle mute.