20 λεπτά | Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022
Το ακρυλαμίδιο είναι μια οργανική ένωση, η οποία σχηματίζεται από τα φυσικώς απαντώμενα συστατικά ασπαραγίνη και σάκχαρα σε ορισμένα τρόφιμα, όταν αυτά παρασκευάζονται σε θερμοκρασίες συνήθως υψηλότερες από 120°C και υπό συνθήκες χαμηλής υγρασίας. Σχηματίζεται κυρίως σε πλούσια σε υδατάνθρακες ψημένα ή τηγανισμένα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά, οι πατάτες και οι κόκκοι καφέ, των οποίων οι πρώτες ύλες περιέχουν τις πρόδρομες ουσίες του ακρυλαμιδίου. Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να μειώσουμε την παρουσία του ακρυλαμιδίου στην διατροφή μας; Πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας; Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και για αυτή την εβδομάδα μαζί σας.
Καλή μας ακρόαση!