45 λεπτά | Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022
Τα ποντίκια ανέκαθεν κατανάλωναν και μόλυναν τρόφιμα, μετέδιδαν ασθένειες και προκαλούσαν φθορές σε κτήρια και εξοπλισμό. Το ίδιο ισχύει και για τις μύγες , τις κατσαρίδες κ.α τα οποία μπορούν να επιμολύνουν μια εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων η το ίδιο μας το σπίτι. Πόσο σημαντική είναι λοιπόν η καταπολέμηση των τρωκτικών και των εντόμων για να έχουμε ένα ασφαλές τρόφιμο. Τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων θεωρούν την απεντόμωση και την μυοκτονία σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να πιστοποιηθεί μια εγκατάσταση. Τι χρειάζεται να κάνουμε στο σπίτι μας για να μην έχουμε απρόσκλητους επισκέπτες;
Μαζί μας έχουμε τον Βλάση τον Μπισμπίκη (έναν εκ των συγγραφέων του Οδηγού Ορθής Πρακτικής για την ολοκληρωμένη διαχείριση προστασίας από ζωικούς εχθρούς και έντομα στις επιχειρήσεις τροφίμων του ΕΦΕΤ) για μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση.
Καλή ακρόαση