All podcasts

Το Πόντκαστ του Γαστρονόμου

Latest Episode

Mamma Roma: η Δωροθέα Μερκούρη μιλά στον Άγγελο Ρέντουλα για την αιώνια νοστιμιά της Ρώμης

Episodes

45 λεπτά | Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022
Γιατί δεν παχαίνει η καλή πίτσα; Από πού έκλεβε παγωτό και πόση κρέμα παστιτσέρα είχε φάει η Δωροθέα Μερκούρη όταν ήταν μικρή; Πόσα μέτρα από το σπίτι τους της μύριζε η σάλτσα πομοντόρο που έφτιαχνε η γιαγιά της; Πώς τρώγεται η ζεστή ρικότα; Γιατί στην Ιταλία δεν έχουν μεγάλες ντομάτες; Πόσα είδη ζυμαρικών έφτιαχνε η τζία Μελίνα; Γιατί δεν πρέπει να βάζεις πολύ τυρί στα σπαγγέτι; Είναι δυνατόν να χώρισε από τον πρώτο της άντρα για μια… μακαρονάδα; Και ακόμα: Γιατί είναι τόσο νόστιμη η κουζίνα της Ρώμης; Τι δώρα έφερε ο Γαστρονόμος από το μεγάλο ταξίδι του στη Ρώμη; Γιατί η πάστα αλ λιμόνε τ...
35 λεπτά | Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κωνσταντίνος δεν ξέρει να βράσει ούτε αυγό. Δηλαδή μια φορά έβαλε να βράσει αυγά και περίμενε, περίμενε, περίμενε… να μαλακώσουν τα τσόφλια. Ο Άγγελος προσπαθεί να πείσει τον Κωνσταντίνο να μαγειρέψει για το γιορτινό τραπέζι το κύριο πιάτο. Τον Κωνσταντίνο που περίμενε να μαλακώσουν τα τσόφλια των αυγών. Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο (Άγγελος πήρε τηλέφωνο, ο Κωνσταντίνος ηχογραφούσε για τη δική του ασφάλεια), τέσσερις σεφ για να τους ζητήσει 4 εύκολες αλλά λουσάτες συνταγές χωρίς συνταγή. Χωρίς δοσολογίες, μετρήματα κλπ. Προφορικά και ωραία. Και πήρε (ο Άγγελος πήρε) τέσσερις κορυφαίους της χώ...
13 λεπτά | Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021
Γιατί ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς έκαναν έναν χρόνο δίαιτα; Ξέρουν τι θα παρουσιάσουν φέτος; Για ποιο άχαστο φαγητό μιλάει ο Άγγελος Ρέντουλας; Σε ποια χρονιά στο μέλλον ζει η Αλεξία; Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ τι σχέση έχουν με τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου; Τι βραβεύει τέλος πάντων φέτος ο Γαστρονόμος; Ο Άγγελος Ρέντουλας κάνει μια αλλόκοτη δωδεκάλεπτη βόλτα γεμάτη τραγούδι, χορό και πολιτικές δηλώσεις (#νοτ) στα παρασκήνια του χολιγουντιανού (εχμ) γυρίσματος των φετινών Βραβείων Ποιότητας που θα προβληθούν στο κανάλι YouTube του Γαστρονόμου στις 23/12 στις 20.00. Ακούστε το...
44 λεπτά | Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021
Μέσα στη γεμάτη σάλα του Βαρούλκου, ο Λευτέρης Λαζάρου αφηγείται στον Άγγελο Ρέντουλα πώς είναι να κάνεις ρεβεγιόν μέσα στην κουζίνα και θυμάται ιστορίες από παλιές γιορτές στον Πειραιά, τα γλέντια με φαγητό ρεφενέ στην Ευαγγελίστρια, τα λεμονάδικα, τις εκλογικές αναμετρήσεις του ’89, το καπνισμένο τροχόσπιτο, τη γαυρομελέτα που τάιζε τους ψαράδες όταν δούλευε σε αλιευτικό σκάφος του Ατλαντικού. Δυο Πειραιώτες τα λένε με με κρασί και μεζέ και πάρα, μα πάρα πολλά μπιπ. Μέχρι και πιάτα έσπασαν (εντάξει, όχι οι ίδιοι). Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος Hosted on Acast. See acast.c...
26 λεπτά | Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
Κρέας ή μπιφτέκι; Τζατζίκι ή γιαούρτι; Με σάλτσα ή χωρίς; Γλυκό ή καυτερό κοκκινοπίπερο; Με πατάτες ή α πα πα; Ο πάνω Κώστας ή ο κάτω Κώστας; Ο Άγγελος Ρέντουλας συζητά με τη Νικολέτα Μακρυωνίτου για το τι κάνει ένα καλό σουβλάκι, καλό σουβλάκι, και τρυπώνει σε ένα ιστορικό σουβλατζίδικο την ώρα που κορυφώνεται... το τύλιγμα. Το εθνικό μας street food όπως δεν το έχετε ξανακούσει.Ένα πόντκαστ που μυρίζει κρεμμύδι. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
32 λεπτά | Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021
Την ώρα που φουντώνουν τα μαγειρέματα μέσα στην κουζίνα του Proveleggios, ο Σωτήρης Κοντιζάς απαντά -με κάμποσα μπιπ- στις ερωτήσεις του Άγγελου Ρέντουλα. Και το αντίστροφο. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Mamma Roma: η Δωροθέα Μερκούρη μιλά στον Άγγελο Ρέντουλα για την αιώνια νοστιμιά της Ρώμης
Το Πόντκαστ του Γαστρονόμου

-
Use the arrow keys to increase and decrease the volume, or space to toggle mute.