News

Η Billie Eilish αποδέχτηκε την πρόσκληση 8χρονου αγοριού να τον βοηθήσει να σώσει τον κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας

today24/11/2021 2

Background
share close

Η Billie Eilish απάντησε θετικά στο αίτημα του οκτάχρονου αγοριού.

Η προσπάθεια ενός οκτάχρονου αγοριού να σώσει τον απειλούμενο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας έλαβε μια ευπρόσδεκτη ώθηση από μία από τις προσωπικότητες που θαυμάζει, την Billie Eilish.

Ο νεαρός ακτιβιστής επικοινώνησε με την Billie με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της «Ocean Eyes» σε μια επερχόμενη καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αστέρας της pop απάντησε θετικά.

Ο Elijah Richardson είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Coral Watch από πέρυσι και η οργάνωση λέει ότι αισθάνθηκε ότι το τραγούδι της Billie Eilish που έκανε θραύση το 2016 ήταν το ιδανικό για τη νέα εκστρατεία της με τίτλο «Come Join Our Watch».

Ο μανιώδης κολυμβητής δημοσίευσε στα διαδίκτυο ένα βίντεο με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή στην Billie Eilish» τον Οκτώβριο του 2020 και έγινε viral.

Το βίντεο δεν σημείωνε μόνο ότι το τραγούδι της Billie μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους να χρησιμοποιήσουν τα «καθαρά μάτια τους» για να «προσέξουν τον ύφαλο», αλλά της ζητούσε ευγενικά να δώσει ένα χέρι βοήθειας: «Απλά θα θέλαμε να κάνετε ένα Zoom ή FaceTime. Απλά ενημερώστε μας με email. Δεν έχουμε τη διεύθυνσή σας, οπότε έπρεπε να το κάνουμε αυτό για να σας δώσουμε τη δική μας», ανέφερε το μήνυμα.

Ο Elijah Richardson λέει ότι το μήνυμα βρήκε τελικά το δρόμο του προς την Billie Eilish και, όταν μίλησε στο WIN News για τη συνεργασία τους, τη χαρακτήρισε «όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Είπε “ναι”! Η Billie Eilish μας έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε το τραγούδι της “Ocean Eyes” για να μας βοηθήσει να αυξήσουμε περαιτέρω την ευαισθητοποίηση για τον ύφαλο! Σε ευχαριστούμε Billie!», έγραψε το CoralWatch σε ανάρτησή του στο Facebook κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η ανάρτηση περιλάμβανε ένα σύντομο βίντεο με έναν από τους νεότερους και πιο αφοσιωμένους υποστηρικτές του CoralWatch, τον οκτάχρονο Elijah Richardson, ο οποίος μοιράζεται κάποιες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και είμαι πραγματικά χαρούμενος, σε ευχαριστώ Billie που είπες “ναι”», είπε ο Richardson στο βίντεο, εξηγώντας ότι πριν από ένα χρόνο έστειλε μήνυμα στην Billie Eilish ρωτώντας αν το CoralWatch θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το «Ocean Eyes» στην καμπάνια του, σημειώνοντας τότε ότι είχε λιγότερους από 200 followers έναντι των δεκάδων εκατομμυρίων που είχε η τραγουδίστρια.

«Με κάποιο τρόπο έφτασε τελικά σε εκείνη και είπε “ναι”», δήλωσε ο Richardson, ο οποίος χαρακτήρισε τον ύφαλο «έναν εντελώς νέο κόσμο», γεμάτο με πλάσματα που εξαρτώνται από αυτόν για τη διαβίωσή τους.

Ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας αποτελείται από 3.000 επιμέρους συστήματα υφάλων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα θαλάσσια κύματα καύσωνα που οδήγησαν σε μαζικές εκδηλώσεις λεύκανσης το 2016, το 2017 και το 2020, οι οποίες μείωσαν στο μισό την ποσότητα των κοραλλιογενών υφάλων στα ρηχά νερά του συστήματος.

Η λεύκανση των κοραλλιών είναι η διαδικασία κατά την οποία τα κοράλλια ασπρίζουν λόγω διαφόρων στρεσογόνων παραγόντων, όπως οι αλλαγές στη θερμοκρασία, το φως ή τα θρεπτικά συστατικά

«Αν ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος πεθάνει, τότε όλη αυτή η θαλάσσια ζωή πεθαίνει μαζί του», προειδοποίησε ο Elijah. Ο ύφαλος, ο πιο βιοποικιλόμορφος στον κόσμο, φιλοξενεί περισσότερα από 1.500 είδη ψαριών.

Ο νεαρός ακτιβιστής ανησυχεί για τον κρίσιμο ρυθμό της λεύκανσης και της απώλειας φυκιών, που σκοτώνει τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Το Coral Watch αναφέρει ότι «τα κοράλλια χρειάζονται πολλά χρόνια για να αναπτυχθούν ξανά», ενώ ένα «τρίτο μαζικό φαινόμενο λεύκανσης κοραλλιών» απειλεί να ακυρώσει τις προσπάθειες ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Written by: newsroom

Rate it

Previous post

News

«Peaky Blinders»: Βγήκε το πρώτο ατμοσφαιρικό teaser για την 6η σεζόν

Επιτέλους παίρνουμε μια πρώτη ματιά από την πολυαναμενόμενη 6η και τελευταία σεζόν του Peaky Blinders, έστω κι αν αυτή είναι μερικές σκηνές. Advertisement Το BBC δημοσίευσε το πρώτο ατμοσφαιρικό αλλά σύντομο teaser μέσα από τα social media του σόου και επιβεβαίωσε πως οι Shelbys θα επιστρέψουν τελικά πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Δείτε το πρώτο teaser https://www.youtube.com/watch?v=MkipJxpBO3Y Να περιμένετε λοιπόν την επιστροφή του Thomas του Cillian Murphy και των υπόλοιπων […]

today22/11/2021 1

LISTEN WITH YOUR APP

0%