Guest 39 : Αγγελική Μηλιώτη - Αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων (ροδιού και εσπεριδοειδών) για παραγωγή τροφίμων Ενίσχυση των Αλυσίδων Τροφίμων της Μεσογείου για την Αειφορία - Πρόγραμμα Excel4Med
The food Processors
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 20 λεπτά
Σε μία μίνι σειρά επεισοδίων, μας συνοδεύουν οι καλεσμένες Αντιγολένα Φωλίνα, υπεύθυνη έργων στο SmartAgroHub, και η Αγγελική Μηλιώτη, υπεύθυνη επικοινωνίας έργων, που παρουσιάζει το καινοτόμο έργο "EXCEL4MED".
H Αγγελική Μηλιώτη αποκαλύπτει το EXCEL4MED, ένα διασυνοριακό εγχείρημα που ενώνει Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία για την ενίσχυση των αλυσίδων τροφίμων της Μεσογείου, παράγοντας διατροφικά προϊόντα και ανακυκλώνοντας απόβλητα της τροφικής βιομηχανίας, συνδέοντας διάφορους φορείς για να προωθήσει την αειφορία και την οικονομική ανάπτυξη.
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε τους σπόρους και τους φλοιούς από τα εσπεριδοειδή και τα ρόδια; Μήπως ένα άλλο τρόφιμο η μήπως ένα συστατικό σε ένα άλλο τρόφιμο; Ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας (EXCEL4MED) που κύριος στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας μέσω της αξιοποίησης των αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων που θα είχε και σαν επιπλέον όφελος την μείωση της σπατάλης τροφίμων. Πρόκειται για μια διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Μάλτας και Γαλλίας με μια κοινή στρατηγική για την ενίσχυση των μεσογειακών αλυσίδων προστιθέμενης αξίας τροφίμων. Θα διασυνδεθούν διάφοροι οργανισμοί, ερευνητικά ιδρύματα, κυβερνητικοί και κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι θα αλληλοενισχύονται. Μαζί μας σε αυτό το επεισόδιο η Αγγελική Μηλιώτη, Γεωπόνος, που εργάζεται στην εταιρεία Smart Agro Hub,μια εταιρεία τεχνοβλαστός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Ελάτε να εξερευνήσουμε αυτές τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που ανασχηματίζουν τον κλάδο της γεωργίας και της τροφικής βιωσιμότητας.
Καλή μας ακρόαση.
Εγγραφή στο podcast
Latest
Podcasts
-
Beyond Podcast
Κ. Γρίβας: Casus Belli, 12 μίλια, Υβριδικός Πόλεμος, Κάσος & Αιγαίο #44
Weather&go!
-
Thu
22°C
-
Fri
20°C
-
Sat
21°C
-
Sun
21°C
-
Mon
18°C