Guest 45-Παναγιώτης Σκανδάμης : Προστατευτική ατμόσφαιρα στα τρόφιμα και μη θερμικές τεχνικές επεξεργασίας τροφίμων

The food Processors

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2024 - 46 λεπτά

Με καλεσμένο τον Παναγιώτη Σκανδάμη, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστήμίου Αθηνών συζητήσαμε 2 πολύ ενδιαφέροντα θέματα.
1.Τι σημαίνει προστατευτική (η
τροποποιημένη )ατμόσφαιρα που βλέπουμε πολλές φορές να αναγράφεται στις συσκευασίες τροφίμων. Γιατί αλλάζουμε την σύσταση του αέρα στις συσκευασίες τροφίμων? Τι επιτυγχάνουμε με αυτή την τεχνική?
2.Μη θερμικές επεξεργασίες τροφίμων. Τι οφέλη έχει ο καταναλωτής από αυτές? Γιατί τις χρησιμοποιεί η βιομηχανία? Πολλές φορές η παστερίωση έχει ενοχοποιηθεί από τους καταναλωτές ως επεξεργασίες που αφαιρούν θρεπτικά συστατικά απο τα τρόφιμα?Ισχύει τελικά αυτό? Τι προσφέρουν αυτές οι τεχνολογίες?
Ο  Παναγιώτης Σκανδάμης είναι Καθηγητής Υγιεινής Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αναπληρωτής διευθυντής του panel Βιολογικών κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων και τον ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή του στο Podcast.

Εγγραφή στο podcast

Podcasts

  • Beyond Podcast

    Κ. Γρίβας: Casus Belli, 12 μίλια, Υβριδικός Πόλεμος, Κάσος & Αιγαίο #44

Weather&go!

  • Thu

    22°C

  • Fri

    20°C

  • Sat

    21°C

  • Sun

    21°C

  • Mon

    18°C