Επεισόδιο 21: Αλλεργιογόνα τρόφιμα και τρόποι προφύλαξης
The food Processors
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 - 19 λεπτά
Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη (33 εκατομμύρια στην Αμερική) πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και ένα από τα τέσσερα παιδιά σχολικής ηλικίας στην Ευρώπη ζει με αυτή την αλλεργική ασθένεια. Ο αριθμός των σοβαρών και δυνητικά απειλητικών για τη ζωή αλλεργικών αντιδράσεων (αναφυλαξία), που οφείλονται σε τροφικές αλλεργίες, αυξάνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.
Μια από τις πιο βασικές αιτίες ανάκλησης των τροφίμων παγκοσμίως είναι η ελλιπής επισήμανση αναφορικά με τα αλλεργιογόνα.
Ποια είναι λοιπόν τα 14 αναγνωρισμένα ως αλλεργιογόνα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (9 στην Αμερική)
Τι χρειάζεται να προσέχει ο καταναλωτής? Τι ισχύει για προσυσκευασμένα η μη τρόφιμα?
Ένα επεισόδιο με τεράστια σημασία για την ανθρώπινη υγεία γιατί η γνώση μας σε αυτό το θέμα μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.
Καλή μας ακρόαση
Εγγραφή στο podcast
Latest
Podcasts
-
Νέα γυναίκα μόνη, ΔΕΝ ψάχνει
Ιωάννα Παππά, πόσο «Παπακαλιατική» είναι η προσωπική ζωή σου;
Weather&go!
-
Tue
18°C
-
Wed
20°C
-
Thu
21°C
-
Fri
21°C
-
Sat
23°C