Επεισόδιο 25: Νέα δεδομένα για τα καπνιστά τρόφιμα
The food Processors
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023 - 17 λεπτά
Τα καπνιστά τρόφιμα καταναλωνται εδώ και αιώνες απο τους ανθρώπους. Η κάπνιση των τροφίμων εκτός του ξεχωριστού αρώματος και γεύσης που δίνει στο τρόφιμο αποτελεί και μια παροαδοσιακή μέθοδος συντήρησης. Η παραδοσιακή λοιπόν κάπνιση είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση ορισμένων τροφίμων, όπως τα ψάρια, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι αρωματικές ύλες καπνού /αρτύματα καπνιστών τροφίμων χρησιμεύουν ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κάπνισμα.
Οι αρωματικές ύλες καπνού δεν έχουν την ίδια συντηρητική λειτουργία, αλλά όταν προστίθενται στα τρόφιμα, τους προσδίδουν μια καπνιστή γεύση.
Το 2013 είχαν εγκριθεί 10 αρτύματα καπνιστών τροφίμων στα οποία είχε υποβληθεί αίτηση
Η EFSA αξιολόγησε την ασφάλεια οκτώ αρωματικών ουσιών καπνού στην αγορά της ΕΕ, η έγκριση των οποίων επρόκειτο να ανανεωθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Τα αποτελέσματα όμως της αξιολόγησης δεν έδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η συνέχεια στο επεισόδιο μας
Καλή μας ακρόαση
Εγγραφή στο podcast
Latest
Podcasts
-
Global News Podcast BBC
Five dead and 200 injured in Magdeburg Christmas market attack
The German city of Magdeburg is in mourning after a Christmas attack killed five. We hear the possible motives of the suspect. Also: Albania shuts down TikTok, and in Guatamala children are rescued from a sect.
Weather&go!
-
Sun
14°C
-
Mon
16°C
-
Tue
14°C
-
Wed
13°C