Επεισόδιο 30: Τι γίνεται τελικά με την κατανάλωση τόνου και τον υδράργυρο;
The food Processors
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2024 - 12 λεπτά
Η ανίχνευση υδραργύρου στα τρόφιμα είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία, καθώς αποτελεί τοξική ουσία που παρουσιάζεται κυρίως στα μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο ξιφίας .
Ο υδράργυρος είναι ένα μέταλλο που απελευθερώνεται στο περιβάλλον από φυσικές πηγές όσο και ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως η βιομηχανία.
Οι βασικές ομάδες που κινδυνεύουν από την κατανάλωση τροφών με υδράργυρο είναι οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες που θηλάζουν καθώς και τα μικρά παιδιά.
Κατά πόσο ευσταθούν τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας;
Πραγματοποιούνται έλεγχοι απο τις αρμόδιες αρχές;
Πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς οι καταναλωτές από την κατανάλωση τέτοιων ψαριών;
Αυτά και άλλες ακόμα ερωτήσεις απαντώνται σε αυτό το επεισόδιο.
Καλή μας ακρόαση!!
Εγγραφή στο podcast
Latest
Podcasts
-
Το Βήμα Σήμερα
Το debate για την ευθανασία στην Ελλάδα
Weather&go!
-
Tue
19°C
-
Wed
21°C
-
Thu
22°C
-
Fri
22°C